Inlägg 31

Next up: Flytt!
Alex och Rachel flyttade redan förra helgen, men jag har varit kvar i huset själv denna veckan, och så här långt har det varit en händelserik sådan. Men vi tar det ifrån början, i fredags så jobbade jag, 08:30-18:00, trodde jag ja!
Men nej, det gjorde jag inte alls. Jag började vid 11... Men lyckligt ovetande så vaknade jag tjugo över sex och 20 minuter senare så var jag ute ur huset. Ett snabb-distans pass senare så trodde jag alltså att det var god tid att infinna sig på jobbet, men fel-fel-fel! Fast helt dumt var det ju inte, jag fick rostat grahams-bröd med ägg och röktlax till frukost och efte det så gick jag hem till Kim och Richard där jag lekte runt med barnen.
Efter jobbet så kom Walesaren hit, men kvällen tillbringades med tjejerna i ShUOC, skvaller och choklad-kaka! I lördags så var det alltså dags för BUCS, Brittiska universitets mästerskapen. Jag hjälpte först till i starten i en timma (-2, gissa om det var kallt!), sen så sprang jag i dryga timman (tyvärr) och efter det så plockade jag in kontroller. Det var en trött, stelfrusen jag som kom hem till Bransby Street. Men efter en kopp chokladmjölk, en dusch, och ett glas vin i soffan med Walesaren (missade tyvärr förfesten då jag istället fick plocka in kontroller...) så var jag återigen back on track!
Middag, prisutdelning, en hel del svenska (Linnéa Gustafsson vann inte så överraskande damklassen) ledde upp till Bar One och senare Poptarts där vi dansade benen av oss hela natten, eller för min och Walesarens del, halv ett. Jag vet, nästan pinsamt tidigt, men vi behöve gå upp runt sju nästa morgon och jag hatar att tävla när jag känner mig risig. Stafetten nästa dag var en roligare upplevelse för mig, jag sprang i Edinburghs sista lag, men det spelade ingen roll, så länge som jag fick springa, och det är alltid kul att ha ett riktigt lag att springa i.
Walesaren åkte hem efter pub-lunch och fotboll (Swansea vann någon cup-final verkar det som) och första kvällen ensam i huset var ett faktum. Men för att vara ärlig, det var något jag knappt märkte av, jag somnade som en stock! I måndags så gjorde jag inte mycket, tränade två gym-pass och bakade en kaka, glidardag. 
Intervallerna med ShUOC på tisdagarna är grymt tuffa. Jag och Anwen springer ungefär lika fort just nu, och ingen av oss vill låta den andra leda, så det blir en tävling runt leran i Endcliff-park, och jag tror att gårdagens 5-4-3-3-2-2-2-1-1-1-1 tog ut sin rätt, för morgonens jogg och eftermiddagens gympass har varit jobbiga även om Jontys slog nytt rekord i att vara lugnt idag.
Nu så ska jag vika tvätt och gömma min oinslagna present.
Puss&Kram

Inlägg 30

Veckans andra intervallpass precis avklarat, en 9-bar i magen och ett glas vatten i handen. Det här med energibars kommer antagligen att utvecklas till en dålig, dyr vana. Det ingår liksom i dieten, och dom är fett goda och super-nyttiga. Men dessvärre något jag måste vänja mig av med innan student livet, annars så kommer hela studiebidraget att läggas på energi-kakor... Men bättre det än rikiga kakor!
 
Annars så har jag försökt att nå min halvt om halvt magsjuka och antagligen kalas-bruna familj på Skype i en vecka, det verkar inte vara någon bättre mottagning där borta i Thailand ni!
 
Så efter 30 minuters sprint-intervaller (effektiv tid) och ett träningspass på runt 80 minuter (en del vila dock) är jag rätt nöjd med livet. Jag har varit hos frisören i 2,5 h och är snyggare än någonsin, jag har fixat med bank-konto (hoppas jag) och i morgon så blir det tredje jobb-dagen för denna veckan. 
 
I måndags så hade jag ett nytt möte med en skol-förmedlings-firma, och det verkar bra, men jag behövde ett bank-konto innan jag kunde börja jobba där, så det har jag försökt ordna med i går och idag, så jag hoppas att det löser sig! 
 
I tisdags så jobbade jag först 10 timmar innan jag sprintade bort till parken för att komma i tid till intervallerna. Vilket jag lyckades med (ska aldrig mer gnälla på ShUOC-tid igen..) men med en uppvärmning på max 5 minuter så var 5-1-1-5-1-1-5-1-1 med en minuts vila ingen höjdare. Första intervallen var en plåga, sen så gick det bättre men när vi stannade så snurrade min värld (och inte på det romantiska Ted Gärdestad viset). 
En gång så försökte jag hänga Ida Bobach runt en O-ringen etapp (hon lämnade mig halvvägs i ett grönområde, vilket var rätt åt mig, jag tror att jag lärde mig något av det), en gång så sprang jag back-intervaller i 30 plus, en gång så åt jag två penicellin-kurer och drog där efter på träningsläger till Polen där jag efter ett grymt ol-intervall pass sprang en terräng-runda med mass-start, en gång tvingade jag mig att springa ALLA ol-back intervaller i Eksjö fastän det inte alls var idén med träningen och en gång så sprang jag intervaller på ett lerigt fält i Sheffield klockan halv sju en tisdagskväll. När jag kom hem i tisdags (fråga mig inte hur det gick till) så satt jag i dödställning på golvet tills jag blev tillsagd att ta tag i mitt liv (gå och duscha) och sen fick jag en skål med mat i knät. Aptiten var dock på noll, så det mesta hamnade i en lunch-låda. 
Men det jag hade tänkt komma fram till med detta inlägget är att,
när jag och Rachel sen åkt till Lucy för att käka glass och pannkakor så mådde jag plötsligt bra mycket bättre, resultatet av detta? Tjaaa.. Pannkakor, glass, blåbär och nutella verkar vara den bästa medicinen, kom ihåg det!
 
Annars så har jag shoppat till min svarta outfit på lördag, efter Brittiska studentmästerskapen så är det bankett och fest och vi ska tydligen vara svarta, så primarks 10-20 kr smyckes avdelning fick bidra med krimskrams. Nus så ska jag duscha och sen slå in Walesarens alla hjärtans dags present (oops!)
 
Plus här kommer länkar till söndagens tävling, seger marginalen med 6:50 verkar ha krympt men jag tror att tjejen som står som två var diskad, verför vet jag dock inte.
 
http://www.obasen.nu/winsplits/online/en/default.asp?page=table&databaseId=24332&categoryId=9
http://www.leioc.routegadget.co.uk/leioc/reitti.cgi?act=map&id=115&&kieli=
(women blue)

Puss&Kram
 
 

Inlägg 29

YES! Nu börjar det likna något.
Träningen verkar ha gett resultat, och detta har varit en riktigt bra träningshelg. I vanliga fall så brukar jag vilja få in någon typ av styrka på fredagar, men efter som att jag jobbade hela fredagen och Matt var här så ville jag inte gärna dra iv'g till gymmet halv sju på kvällen och lämna honom hemma (man får inte komma in om man inte har medlemsskap, knasigt?! Jag vet...) så istället blev det en halvtimmas jogg med några korta avslutande ruscher. Sen i lördags så var det uppe med tuppen för att käka frukost i perfekt tid innan dagens första träningspass, Park run.
 

Det är en cool Brittisk grej, i en massa städer så arrangeras varje lördag 09:00 ett 5 km lopp i en lokal park, och jag hade bestämt mig för att testa lyckan denna lördag. Sist jag sprang så gjorde jag det på en tid runt 20:30, något jag inte var helt nöjd med och jag hoppades på att hamna en bra bit under 20 denna gång.
Det verkade dessvärre inte så lovande innan loppet, för termometern visade på under nollan och på väg till loppet spang jag över flera istäckta vattenpölar med mina grymt snygga, men utan speciellt grymt bra grepp Adidas.
I vilket fall, jag försökte gå ut rätt hårt, stod lite väl långt bak och sprng säkert om 30-40 löpare under loppets första 500 meter. Sen så forstsatte jag att plocka placeringar hela vägen runt, jag vet inte hur många jag sprang om, men jag vet att bara en man lyckades ta sig förbi mig, och det var med 400 m kvar till mål då benen var fett trötta! Första varvet kändes bra, jag tryckte på, men aktade mig för att börja sprinta allt för hårt. Kollade tiden halvvägs och såg att jag hade en bra chans att ta mig under 20 om jag fortsatte i samma tempo, så därför försökte jag öka lite. Med knappt 500 meter kvar till mål så tittade jag på klockan och insåg att det fanns en liten liten chans att ta mig under 19 minuter, och jag försökte att ge det mitt bästa försök. Men jag orkade inte riktigt hela vägen in och slutade på 19:03. Något jag är klart nöjd med, även om 18:59 hade låtit bra mycket coolare! Men jag såg efteråt att väldig många var långt ifrån sina PBn, och jag gissar att isen kanske hade lite med den saken att göra, även om jag under loppet inte tyckte att den störde alls. I vilket fall, VÄLDIGT NÖJD!
 
Efter racet och lite energi-shopping (mjölk och energi-bars) så tog jag Walesaren (som inte ville göra Park-loppet, men som var grym hejjaklack och joggade dom 25-30 minutrarna med mig ner till parken) bussen till Fox house, en resa på en 20 minuter. Sen så joggade vi ytterliggare 3-4 km till starten på orienteringen och efter att ha bytt om så var det 5,5 km orientering som gällde. Jag bestämde mig för att bara jogga runt, men orienteringen gick bra (förutom den delen av kartean där det var 300 000 000 stenar, 5 av dom var med på kartan, och vi letade efter en sten...) och efter en timma så var jag framme vid målet.
 
Så efter en inte allt för nyttig lunch och en mysig eftermiddag med choklad och The Holiday så var vi åter igen uppe tidigt, orienteringstävling stod på programmet. Compass sport cup närmare bestämt.
Det är en tävling som arrangeras varje år i Storbritannien, först ett kval i februari och sen final i november. Men jag och Walesaren var inte i samma kval, så han åkte åt sitt håll och jag åt mitt.
Det var inte världens mest tekniska område, men dagens största bom var knappt 30 s så jag känner mig ändå nöjd. Seger med 6:55!
 
Med andra ord en helt okej helg!
 

Puss&Kram

Inlägg 28

Jag hoppas er Valentines day har varit underbar, för min är Amazzzing.

I förmiddags så gick jag och Walesaren till Candie Cakes, ett mysigt litet café som öppnade i helgen. För att vara ärlig, jag kommer antagligen inte att gå tillbaka, men det var ett mysigt sätt att spendera en förmiddag. Sen så var det lite job-hunting innan vi hämtade upp SPRINTERVALS KARTOR!
I dag så kunde vi faktiskt vara med på det "riktiga" träningspasset, och det var klurigt som tusan, med extra "okorsbara" murar som inte fanns i verkligheten...
Efter en hel del förvirring, då jag och Matt lyckades slarva bort varandra, så lagade vi en helt grym 3-rätters, jag gjorde för- och efterrätt medans Matt fixade huvudrätten!
Såååå...
 
Starter:

Rödbett & lövsallad med grillad Agvare Chevré-ost med tunnbröds-chips.
 
 
Main:
 
Dill stekt lax med pesto och feta täcke med rostade grönsaker och Pesto-quinoa. 
 
 
Dessert:
 

Chokladfondant med mörk choklad, creme fraiche och färska jordgubbar.
 
Nu så ska jag rulla upp till sängen!
Puss&Kram

Inlägg 27

Jag vet att det är länge sedan sist, men jag har varit upptagen!
Först Brittiska natt-mästerskapen (jo, jag är i bra löpform, men orienteringen? njaa...) jag hade tredje bästa tid, men efter 10+ minuter av bommar så är jag inte jätte nöjd. Jag fick i alla fall en buff med mig hem, Laura som kom  trea tyckte att jag skulle ha ett pris då min tiid var bättre, så jag fick hennes.
 
Loppet på söndagen var bättre, men andra halvan ingen höjdare då leran gjorde min karta omöjlig att läsa och jag fick gissa mig till hur jag sprang... Men mest spännande blev det efter loppet då jag tillsammansmed Alex och Nick skulle plocka in 80 kontroller!
Ursäkta, men vem hade inte tänkt?
Så stelfrusen och blöt och lerig så var det bara att ge sig ut igen. Men när vi kom tillbaka efter att ha gjort första sidan av vägen så blev vi glatt överraskade, mannen som organiserade tävlingen hade själv gått ut och tagit in 10 av kontrollerna, så vi hade bara en 8-10 var till att hämta in!
 
På måndags morgonen så åkte alla 100 människor som bott här (eller 4 av dom extra 8) hem. Och jag tvättade och städade tills dess att Walesaren dök upp vid lunch tid. Sen så var det ShUOCs styrka på schemat!
 
Gårdagen avsltades med Fattiga riddare, Pannkakor och Pommes... Jag vet, underligt. Men först så var det Fattiga riddare och Pannkakor, men grannarna hade köpt för mycket Take Away, så vi fick en påse pommes. Vilket resulterade i att jag blev så trött så att jag inte kunde sova, men så värt det!
För innan dess hade jag jobbat min klart stressigaste dag hitintills, 9,5 h! Och kunder helahelahela tiden. Kul, men stressigt. Jag åt lunch vid fyra, började jobba vid 8:30, det säger lite..
Sen så var det intervaller i Endcliff med ShUOC, 1-2-4-6-4-2-1 med 90 s vila emellan. Lerigt som tusan, men kul och jobbigt!
 
Idag så har jag jobbat ytterliggare några timmar (10-3) och ssen så stack jag och Matt ut på ett 1 h och 45 minuters långpass i snöovädret.
 
Mina latte börjar bli godkända för att sälja, även om mönstret inte är riktigt topp notch, vi kan väll kalla det Modern konst? Mina ben är tötta och i morgon så är jag ledig och ska bara njuta hela dagen, inkl. Sprintervals med ShUOC! Sen jobbar jag 8:30-18:00 på fredag igen!
 
Puss&Kram

Inlägg 26

LEDIG! Efter två dagar i rad av jobb och anställnings-interrvju. Först så ville dom att jag skulle jobba idag också, men då det är Brittiska natt-mästerskapen ikväll så kunde jag inte jobba hela dagen, så mitt skift gick till någon annan. Och klart, det vore ju fint med lite mer jobb, men att springa upp och ner för den där trappan och stressa runt för att sen tävla, hade kanske inte varit optimal uppladdning. Så istället ska jag på en café-öppning och försöka övertala dom att anställa mig måndag/onsdag/torsdag. FÖR JAG HAR TVÅ DAGARS FULLT JOBB! Tisdagar och Fredagar så jobbar jag 08:30 till 17:30/18:00, det innebär i och för sig att det inte kommer att bli några ban-intervaller, men vem bryr sig när jag har två dagars jobb?!
 
Igår så hade jag först en intervju med ett anställnings-bolag och den gick helt enligt planen. Dessvärre så verkar det vara för högstadiet, och vet inte hur självsäker jag känner mig med att undervisa 14-16 åringar i engelska...
Sen så jobbade jag 11-18 och efter det så sprang jag från caféet upp til Godwin där jag mötte upp med Rachel och Alex för att köra sprint-intervaller i mörkret. Det var sjukt svårt och grymt kul! Men jag antar att jag inte springer tillräckligt fort, jag blir inte så trött som jag vill, men kanske att det kan vara något nytt? Så ikväll så är planen att hålla sig till den planen...
 
I går morse så ringde klockan åter igen tidigt, och 10 över sju så var jag påväg hemifrån och halv åtta så började dagens pass. Samma som för två veckor sedan, med skillnaden att jag inte skadade mig denna gång.
Men det mest överraskande var att jag tyckte mig se en tjej med Värnamo IFK topp, och jajamänsan, så var det. Hon hade precis kommit hit, för en vecka sedan och kommer stanna till sommaren, vad är Oddsen för det? Dom två gånger förra året som jag träffade svenskar så var det alltid planerat...
 
Nu ska jag ladda med gratis cup-cakes!
Puss&Kram 
 

Inlägg 25

Det är rätt skönt när klockan är strax efter åtta och dagens träning är avklarad. Halv sju ringde alarmet i morse och 20 minuter senare så var vi på väg. Det är ju alltid härligt att börja med 15 minuter rakt uppför, så när jag och Rachel kom fram till Crookes för att möta upp Santi och Laura så var vi både trötta och uppvärmda. Det snöade här igår, igen. Men sen regnade det, så det mesta smälte. Ute i Rivelin så fanns det dock snö kvar, tyvärr. För det var ingen fin vit snö utan grå brun gyttja och både jag och Rachel lyckades med varsin fin vurpa under den första halvtimman. Men det var en bra runda, först tänkt som ett långpass, men Rachel behövde springa tillbaka så vi hände på. I alla fall, dryga 80 minuter, i och för sig i "snack-tempo", men ett högt sådant. 
 
Nu blanketter! Intervju i morgon vid tio och sen jobb, 11-17.30! Och 5 miljoner blanketter att fylla i! Jag misstänker att mina odds inte är dom bästa, jag har bara kunnat fylla i hälften av blanketterna då jag saknar kurser och kvalifikationer som dom har i det här landet. Alltså måste jag komma dit, väl förberedd och golva dom med min underbara personlighet. Annars så är det lite tvätt, städning och ett CV att dela ut på dagens schema.
 
Intervallerna igår kväll blev en underlig upplevelse. Jag räknade lite fel på avståndet till parken där intervallerna skulle vara (typ 10 minuter...) och missade den första intervallen. När jag sen sprungit min första intervall så kom ShUOC till samma fält och när jag ställde upp för min andra intervall så hörde jag någon ropa "Amanda, vi är här!". Ooops, så ursäktande begav jag mig ut på min andra intervall. Tillslut så blev det 4x4 intervaller med 2 minuters vila. Dom flesta sprang bara 4, men jag fick med mig Fiona och Poppy på 5, så att jag kunde få springa 4. Och sen några minuters vila innan jag sprang bort till ShUOC och hängde på 5 av deras 30x30 intervaller (Dom körde 10 minuter sen 10 minuter 30x30 för att sen avsluta med 10 minuter..).
Så med en total uppvärmning/nerjoggnings tid av dryga 40 minuter så blev det tillslut ett bra pass, men jag har fortfarande inte fått springa på löparbanorna.. nästa vecka?!
 
Nu är det läge att diska och fixa.. Plus att här kommer bilden som jag skrev att jag la in i förra inlägget med tydligen inte gjorde!
Puss&Kram

Inlägg 24

Jag lovade ju att berätta mer om helgen, så här kommer det:
 

Tanken var att ta tåget, men buss var typ halva priset, och jag är ju inte den som är den, så bus it is (or was...)
Väl framme i London så visade sig mina försök att förstå tunnelbane-linjer plus tunnelbane-kort hemifrån helt onödiga, det var rätt enkelt så fort man var på plats!
Tate Modern, det var vår första destination under lördagen och värt! Jag hade väntat mig konstig modern konst, som jag i och för sig tycker är rolig, men jag fick så mycket mer! Monet, Picasso och en massa andra som jag inte kommer ihåg (läs inte är tillräckligt konstintresserad för att lägga på minnet) och diverse underliga inställningar.
Efter museet så gick vi till Borough market, en sjukt härlig mat-marknad. Med hundra miljoner människor och nästan lika många mat-stånd, hääärligt! En sjukt god quinoa-burgare med mortotssallad (som ni kan se blev min lunch!)
Och sen FOTBOLL. Det var sjukt häftigt, STÄMNING.
Tyvärr så slutade inte matchen så bra ur Swanseas synvinkel, 1-0 till West Ham, men vem bryr sig! (ockj, tydligen en hel massa människor, men ändå!)
När vi sen skulle ta tunnelbanan hem så var det den längsta och sjukaste kö jag någonsin sett, bara för att komma in på stationen, och efter som att vi bara bodde två ststioner ner på lijen, så beslutade vi oss för att gå. Bra beslut, med tanke på att vi passerade mängder av bilar och bussar, som aldrig passerade oss igen, och då gick vi ändå i 40 minuter!
Och efter som att det här med att den Indiska maten är bäst i norra England (typ Sheffield) inte är sant enligt Sheffield folk, utan i London, så bestämde vi oss för indidkt och Brick Lane! Mer Veggi och en vegitarisk Thali, perfekt! Tanken var att kanske gå in på någon bar, men när maten var uppäten så var klockan över elva och efter som att tunnelbanan slutar gå vid 12, så gick vi tillbaka och åkte hem. Tur var det, för jag tror vi tog den sista!
Efter frukost på söndagen så åkte vi till Brick Lane, igen! Men nu för marknad och vintage-shopping.
Halv tre så rullade vi ut från parkeringen i Barking, efter en grymt mysig helg!
 
Och träningsvis? Tjaa.. är man i London för en helg så kan man med gott samvete skippa det där med träning tycker jag!
Annars så har jag börjat springa igen, jag genomlevde mitt livs värsta orienteringsträning i tordags, vilse är bara förnamnet.. I fredags så hann jag med en 50 minuters jogg innan jag åkte till London och idag en annan 45 minuters jogg innan jobbet (min andra jobb dag på Jontys!) och nu ikväll cirkelträning med ShUOC.
 
Puss&Kram

Inlägg 23

Hej! Det blir mer utförligt i morgon, men inte nu. Jag måste sova. Vill bara säga att London var underbart, att jag har en ny ap-snygg jeans-jacka, att Swansea är sämst på att göra mål men bra på att passa (hjälper inte om man vil vinna dock...), att Brick Lane har fett god Indisk mat, att jag har sett en massa Picasso och Monet och haft det sjukt gött!
 
Puss&Kram