Inlägg 22

Ibland så tar det en himla tid att göra inte speciellt mycket alls, idag är en sån dag. Jag sov i och för sig länge, nästan till 9(!), verkar inte vara van vid att jobba. Sen så har jag städat, tvättat, hängt tvätt, handlat, beställt bussresa till LONDON, min julklapp till Waelsaren och vi åker i morgon (: och lagat mat. Packat lite också, annars typ ingenting. Men strax så ska jag gå bort till Jenny (och Alex).
Men till det mer intressanta, gårdagen! 
Det kunde knappast ha börjat bättre, efter 5 minuter så lyckades jag skära mig i fingret och var en millisekund ifrån att bloa ner hela burken med Caféets choklad-pulver, men snabba reflexer is the shit!
Jag ska inte påstå att allt gick helt enligt plan, men det kunde varit bra mycket värre! Och jag lärde mig mer och mer ju längre tiden gick. Och när klockan så slog tre (eller 20 över) och jag ätit upp min quinoa, avokado och kyckling sallad (maten är helt sjukt god!) och skulle gå hem så var det med ett, "här får du dina pengar så ses vi igen på måndag!" JAAAAAAAAAA!
Jobbet är mitt! Jag kan räkna med två-tre pass/vecka. Personalen var sjukt trevlig (allra roligast hade dom åt min diet) och Caféet är sjukt mysigt. Men nu måste jag dra så jag hinner hem igen innan vi ska iväg och springa orientering. (Ser betydligt mer fram emot detta än dom 1 h och 45 minuterna på cross-trainern igår, men vad gör man inte för sin syster, någon måste ju ta ansvar för att den där träningsdagboken uppdateas ordentligt!)
 
Puss&Kram

Inlägg 21

Sååå.. imorgon är det DEN STORA DAGEN, eller min första (och jag ska göra mitt bästa för att det inte ska bli den sista) jobb-dag.
Och om det går som det gick för Waelsaren i dag så blir det succé!  (Och jag måste kolla upp vad Alesbury har att erbjuda!)
Ibland så gillar man sin familj lite extra...Om någon vill ha tag på mig så har jag nu bytt identitet och heter numera Agnes Elisabet Leo...
Efter som att jag inte ska springa förrän på torsdag (då jag ska jogga en natt orientering i ett coolt område!) och efter som att jag hittade en skogssport på toaletten där Öberg rekommenderade 1x1 intervaller på cross-trainer så var det det som stod på dagens schema. I morse så power-walkade jag (för första gången i mitt liv om vi inte räknar den gången jag, Sara och Amanda gick runt Prostsjön och stannade halvvägs för att ta kort, och det gör vi inte.) ner till gymmet. Power-walken berodde mest på att jag ville ta mig dit så fort som möjligt. 
I vilket fall, jag kom in, frågade om dom hade en cross-trainer, fick till och med gå upp och kolla samt bli instruerad av en kille som jobbade där. Yes tänkte jag, lite för tidigt. För då jag kom ner och skulle betala så visade det sig att det skulle kosta ytterliggare 20£ att genomgå en "instrueringskurs" för gymmet. Jag förklarade att jag varit på en massa gym och att jag blivit instruerad på den enda maskin jag ville använda (jag hade för att vara ärlig inte ens pengarna med mig), men tjejen i kassan kunde inte ändra något, för hela systemet var låst efter som att jag inte betalat och genomgått kursen, så jag fick power-walka hem igen. Efter lunch (mera goda banan-pankakor) så försökte jag hitta ett gym som inte krävde medlemsskap, lättare sagt än gjort! Jag bestämde mig för att gå in till stan och prova Ponds-Forge, dom svarade inte i teefonen, så kanskekanske.
Nu till orsaken av mitt namnbyte, på det första gymmet så stod skärmen lite vinklad och jag lyckades se AGNES namn komma upp brevid mitt, just det ja, hon var ju på gymmet när min familj var på besök!
När jag stod i kassan så frågade damen om jag gjort en instueringskur (nej, inte nu igen) men jo det sa jag att jag hade (man kan ju alltid testa).
Sir name? Leo
First name? A.. ehrm..
Firstname? Agnes
Yes, I can find you here, when are you born? 94-04-07
Looks good, 6.50 £ Thank you!

Att sen passet inte var det roligaste i mitt liv (men det blev ändå 25 intervaller), att den välsminkade tjejen som stod brevid mig flyttade (det händer inte bara mig, läs Oskar Sjöbergs blogg!) till ett annat löpband då hon inte verkade vilja stå brevid svett- och snormonstret Aman.. ehrm Agnes bekom mig inte minsta lilla. 
 
Passet genomfördes dessutom med pappas Spotify-konto där jag laddat ner Leo listan! Tack för träningen familjen!
Puss&Kram

Inlägg 20

Det här med att betala i tjänster är tydligen inte bara ett dåligt OLGY skämt utan något som faktiskt går att applicera på verkligheten, eller vad sägs om en kvälls barnpassning mot en sjukgymnast undersökning? Ohyes!
Bara lite stel var Kims dom när jag pratade med henne i telefon igår. LITE STEL?! Jag kan ju inte gå! Men, men, hon lovade att kolla på mig senare under kvällen och var lite lugnare då jag gick in till stan för att träffa Jenny (och sex månader gamla Alex!) Fika på ett ganska nytt Mexikaskt café/restaurang. Och vilken chokladmjölk, det säger jag bara. Grym  vattenlöpnings återhämtning. 
Senare så åkte jag med Kim och Jack och Ella till en innomhus lekplats där vi i åtminstonde 2 timmar sprang runt och lekte av oss (kanske lika mycket jag som barnen). Jag avslutade kvällen med att vara hembjuden till  Kim och Richard på en Curry. Igår så kom också Alex hem igen efter en vecka i Liverpool och en helg i Berlin (där hans syster är Opera sångerska, hur coolt är inte det!?) så jag är inte längre ensam i huset.
Alex hade med sig en present, choklad som man sätter i en kopp och sen häller på mjölk/kaffe!
Puss&Kram

Inlägg 19

Lördagsmys (och thrive fusk)

Inlägg 19

Lördagsmys (och thrive fusk)

Inlägg 18

Getingstick.
Jag vet att det är slutet på januari och att det inte finns någr getingar ute så här års, men precis så känns det. Som ett nytt getingstick, för varje steg jag tar.
Igår när jag kom hem ifrån gymmet så kände jag hur det stack till i benet, som när man drar av ett plåster. Jag trodde att det var mina byxor, så dom åkte av, men det hjälpte inte. Sen efter att jag kommit hem från min lilla jogg med Kim så gjorde det bara mer och mer ont, jag hade planerat att gå in till stan och ta en kaffe, men varje steg smärtade rejält, så jag stannade hemma istället. Läste på online och körde lite rekomenderde tåhävningar samt Foam massage. Men utan vidare framgång. Läste om hälsenor, och även om jag inte är den hypokandriska typen så infann sig viss panik.
I vilket fall, när Rachel kom hem och efter vi käkat (Underbar svart-bön chilli och sjukt god glass, receptet finns längst ner) så tryckte hon lite på min hälsena/vad. Jag muttrade något om att "det kommer ändå inte kännas, jag har försökt" men lät henne ändå testa. och JÄVLAR I HAVET VAD DET KÄNDESSmärta

Det verkar dock inte vara hälsenan utan långt ner på vaden, ett litet område som smärtar rejält! Så jag fick låna en liten massage-grej med fyra ben som vibrerar som som man trycker in i vaden så djupt det går.
 
Så nu är det På Spåret repris och massage som gäller! 
 
Hallon-glass
Innan jag kom hit och började käka diverse konstigheter så hade avokadon antagligen avskräckt mig, men nu när jag vant mig vid Brownies gjorda av Kidney-bönor så är jag mer prövd än så.
Och avokadon ger ingen som helst smak, den är bara där för konsistensen, alla borde prova detta receptet, smakar precis som vanlig glass/sorbe!
1 avokado
250 g-350 g frysta hallon
en halv pressad lime
1 msk vaniljsocker (jag körde med vaniljextrakt + agavare-sirap)
det går alltid att lägga till mer vaniljsocker om man tycker glassen blir för sur.
 
Mixa avokado plus hallon i en mixer till en jämn smet.
Häll i lime plus vaniljsocker och rör runt.
Ät!
 
 
Puss&Kram

Inlägg 17

Ibland så blir man så där förvånat tillfredställd och väldigt glad, och så var det i dag!
Denna fredagen så ringde klockan igen vid kvart i sju, åter igen ett glas apelsin-juice stående vid köksbänken och sen på med löparskorna. 45 minuter std det att passet skulle hålla på, och gör mig alltid lite misstänksam. För ibland så ska det ju vara 15 minuters lugn uppvärmning och stretching plus samma i slutet, och då återstår ju bara 15 minuters träning, men nejnejnej.
Här var det fem minuters uppvärmning, några få minuters genomgång och ytterliggare fem minuters stretching i slutet, resten var träning, och riktigt bra träning!
Vi körde 6 olika övningar (1. benböj med hopp - 2. utfallssteg med två mellanhopp - 3. burpees - 4. armhävningar - 5. omvända sittups - 6. korta sprintar).
Vi körde varje övning i 50 s och vila 1 30 s efter varje sett som såg ut:
1
1-2
1-2-3
1-2-3-4
1-2-3-4-5
1-2-3-4-5-6
Längre vila
6
6-5
6-5-4
6-5-4 (bakläxa på armhävningarna)
6-5-4-3
6-5-4-3-2
6-5-4-3-2-1
Jag pratade lite med kvinnan som höll i passet och hon verkade uppriktigt väldigt glad att jag var där. Hon försökter attrahera mer seriösa idrottare att komma då passet bygger på träning hon själv brukade köra då hon var elit-friidrottare. Hon verkade tycka att dom flesta som kom på hennes pass nog skulle må bättre av att gå någon annanstans då dom inte riktigt orkade att köra övningarna som dom var tänkta. Mitt mission är nu att försöka övertala så många som möjligt att komma nästa fredag!
 
Klockan två ska jag ut och jogga med Kim en 30-45 minuter så där, istället-för-fika-jogg
Jag gillar denna bilden!
Puss&Kram
 
 
 

Inlägg 16

Ingen lycka men ändå  lycklig!
Jag var på London road idag, tänkte att jag skulle lämna ut en hel del CVn, men där fanns mest små närbutiker eller dags-stängda restauranger. Sen så var planen att gå till Thelmas, ett av caféerna som jag besökt tidigare och som sökte en deltids anställd, men som ville ha en speciell ifylld blankett så jag fyllde i den och gick för att lämna den idag. Men när jag kom dit så hade dom ändrat sig och sökte inte längre hjälp.
Men nu när jag satt här i soffan och lyssnade på Vi i femman/Kollade på skid-SM så ringde Jontys (http://www.madebyjonty.co.uk/) och erbjöd mig att komma och provjobba nästa onsdag! YEAH
 
Något säger mig att kvällens back-intervaller kommer att gå hur enkelt som helst!
Att Sagas skolklass verkar äga skiten ur Hjortsjöskolan samt att Anders Södergren (han är hur kramgo som helst) åker som en gud gör ju inte saker värre. Att gårdags kvällen dessutom innehöll quinoa-falaffel och en hel del Häagen Dazs glass (om man har rabatt plus att glassen är nersatt i pris så måste man köpa minst två förpackningar) gör ju inte saken sämre.
 
Puss&Kram

Inlägg 16

Och så där var det avklarat! Mötet idag gick helt enligt planerna och förhoppningsvis så kommer det att dimpa ner ett brev i brevlådan om sådär en två veckor!
Så nu är det bara breven från Polisen kvar och sen så kan jag öppna bankkonto och börja jobba, jippie!
 
Det blev inte dom väntade intervallerna igår utan istället 6 x 1/2 mile (4,8 km) på snöiga sliriga vägar. Mina ljumskar värkte, det har dom gjort lite till och från, men igår var det helt klart värre. Jag misstänkte dock att det hade med styrkan i måndags att göra, och det verkar som om jag hade rätt, för det är bättre idag.
Men idag så har jag faktiskt inte tränat(!) Igår så tömde jag två paket på näsdukar och nös konstant tills det att jag gick och la mig. Så även om jag kände mig bättre idag på morgonen så blev det vila, har man bestämt sig för att vara försiktig så har man!
 
Så förutom att sitta på Jobcenter i en timma så har jag hunnit med att fylla i en del papper och baka knäckebröd (det tar slut hela tiden!) vanligt bröd (som jag gjorde till sex muffins) och kokat quinua (för jag misstänker att Rachels plan om att komma hem tidigt kanske inte riktigt kommer att gå i verket, så att förbereda måste ju vara okej?)
 
Nu så ska jag avsluta min jobbansökan!
 
Puss&Kram

Inlägg 15

OH yes baby!

 

Inlägg 14

Idag så blir det ett pre-tränings inlägg... troligen smart med tanke på all den kraft jag var tvungen att använda för att klara av att trycka ner varje tangent, och intervaller brukar fungera på ungefär samma sätt vad det gäller mig. Yes, ni hörde rätt. Tisdag = veckans första intervallpass. Dock inga banintervaller idag, Don Valley Stadium är täckt av snö så istället blir det Weston Park och följande program:
 
fartlek session with first 10 min as warm; 2 x 3 min; 2 x 2 min, 2 x 90 sec; 2 x 1 min with equal time recovery between the surges; and then 10 min easy to finish. This is a continuous run with surges followed by equal time easy running. So after you surge for 3 min, then 3 min easy, after you surge for 2 min, then 2 min easy. It is 15 min of fast running in the middle of a 50 min run.
 
Sounds good to me!
 
Innan lunch så var jag ute på en två timmars promenad + snabb-handling i vackra snöiga Sheffield! I morgon så blir det ett härligt långpass i samma stad och möte med Jobplus om mitt nummer. Eller kanske att det blir möte. För jag har fortfarande inte fått mina papper, och något säger mig att jag kanske inte kommer att kunna få något nummer om jag inte har dom. Vi får se helt enkelt!
 
Det är dessutom tjejkväll här varje dag denna veckan, Alex har åkt på kurs och fram tills fredag så är det bara jag och Rach, och sen är det bara jag för några dar (om inte Walesaren kommer hit, vi får se vi får se) innan Alex kommer tillbaka och Rach försvinner. Tomt hus med andra ord!
 
Puss&Kram

Inlägg 13

Trött trött trött!
Men oh så glad! Och det är vinter här, vinter på riktigt! 
Jag gick på ytterliggare en liten promenad idag, i snöovädret, och jag fick en hel massa positiv respons! Dom flesta sökte faktiskt någon, även dom som inte hade lappar uppe. Så jag delade ut en hel del CVn och nu så kan jag bara hoppas. Under tiden, träna på, och det är något jag verkligen gjort idag!
Hade tänkt att bara köra cirkelträning, men då frågan om någon ville följa med ut på en liten lätt runda efter passet så hörde jag mig själv svara JAG! Och där efter... den lilla "joggturen"  blev en dryg mil lång runda med en medelfart på 5:20/km, kanske inte låter så imponerande, men med hänsyn till stigningen, 193 m, så är istället den siffran 4:53/km- och det mina vänner, är inte mitt jogg-tempo, i vilket fall inte i 55 minuter! Men det var kul, och nu kan jag sova gott! 
 
Puss&Kram

Inlägg 12

Det blev inget skrivande igår, och jag har faktiskt INGENTING att säga till mitt försvar, men idag desto bättre!
Kartan ni kan se nedan var en del av gårdagens lååångpass! jag frös så att jag höll på att dö och var tvungen att använda min ena hand för att trycka ihop fingrarna på den andra och på så vis kunna öppna min ficka så jag glömde bort att stoppa klockan... Men jag lämnade huset vid prick på minuten halv tolv och kom tillbaka lite efter tre, jag ska inte lura er att hela den här tiden var träning dock.
Så först sprang jag ner till bussen där jag mötte Anwen och Emily. Vi åkte sedan en 15 minuter eller så upp till Sawmill i närheten av Ecclesall-wood. Där ifrån joggade vi ytterliggare 10-15 minuter innan vi kom in på kartan och sen körde vi två orienteringsbanor, först den långa och sen mellanbanan.
Den långa körde vi som "jaktstarts-intervaller" men utan intervall-tempot. Området är vanligtvis ganska lätt orienterat och därför så hade Anwen tagit bort alla stigar på kartan, men 5 cm snö gjorde sitt till. Jag kan informera om att dom bruna kryssen är "jord-platåer", försök att hitta dom i snö säger jag bara-> helt omjöligt att se. 
Emily släppte vi iväg först och sen växlade jag och Anwen om att vara tvåa... när den banan var avklarad så sprang jag och Anwen mellan-banan åt varsitt håll. Sen samlade vi ihop oss vid starten och joggade hem (någon dryg mil gissar jag at det var, och med tanke på att vi inte visste hur vi skulle springa så blev det ett äventyr.) tillsammans. 
Sen blev det London-planering med Walesaren (Skype) och till kvällsmat fixade jag laxburgare med avokado och solrosfrö-sallad, ohyeah! 
Iförmiddags så vart det backintervaller, inte lika länge som igår, men jobbigare! 15 x 1 minut med 1 minuts vila, något som innebar att jag var tvungen att snabba mig utför för att hinna ner till botten innan minuten var slut. Först så hade jag tänkt köra 20 x 1 minut med 30 s vila, något jag hittat i LG Skoogs blogg. Men att ta sig ner för Blake Street (#BRANT-BACKE) tar mer än 30 s så efter två intervaller stoppade jag klockan och joggde ner tillbotten. Sen körde jag 13 intervaller till med 1 minuts vila. Det innebar att jag inte hade tid att stanna på toppen utan var tvungen att jogga direkt ner igen, men jag tror att det säkert är bra för något! Jobbigt var det i alla fall och efter en 20 minuters nerjogg var jag hemma igen! 
Det har ju gått sådär med det utlovade dagens recept, men här kommer ialla fall ett till. Igår när Alex och Rachel var på restaurang så fixade jag dessa godisar och bjöd på när dom kom hem!
 
200 g hasselnötter
1 rågad msk kakao (ska vara Raw-kakao, så om ni känner att ni har för mycket pengar är det ett alternativ)
2 msk agvare-sirap 
vatten
jag började med att mixa hasselnötterna till ett pulver. Sen så hällde jag i kakao + sirap + lite vatten och körde några fler varv. När det såg ut som en deg/smet så tog jag upp den ur mixern och la den på ett bakplåtspapper och rullade till en korv. Sen in i frysen (jag la ut den med tankte på utomhustemperaturen) och en stund senare, en halvtimma eller så, är den redo att skäras upp i "pengar". Smakar lite som choklad-mandelmassa/nougat/nutella -> VÄLDIGT GOTT!
Nu så ska jag ta tag i mitt liv och eventuellt kanske
gå på en promenad. 
 
Puss&Kram

Inlägg 11

Klockan stod på 06:40 idag. Normal tid för dom flesta av er, och för en månad sedan så hade jag redan börjat jobba då. Men nu har jag vant mig vid att gå upp mellan halv och kvart över åtta, så det kändes tidigt. Men glad i hågen, på med träningskläderna, ett glas juice stående vid köksbänken och sen på med löparskor. Kvällen innan hade jag anmält mig till ett pass på gymmet, Hii Cordi-någonting. Lite som effektstyrka trodde jag. Och tror fortfarande, för jag har faktiskt ingen aning. När jag kom till gymmet 20 över sju så var passet inställt och jag fick jogga hem igen. Väl hemma så körde jag dryga 50 minuter av styrkeövningar, så effektivt jag kunde dvs. cirkelträning utan vila, vila blir det i pauserna som det tar att byta övning.
Sen så har jag sökt något mer jobb på nätet och för en timma sedan så avslutade jag en jätte låååååång ansökan för ett jobb. Men annars så har jag tagit det ganska lugnt. Jag bakade mer knäckebröd (Majsmjöl-linfrö-solrosfrö-seamfrön-örter-oliv olja-vatten-salt) och jag tog mina CVn och besökte Hillsbrough, en stadsdel 10 minuters jogg härifrån. Men det enda dom sökte där var en skönhetsterapeut, och jag känner väl kanske inte att jag direkt passar in i det facket. Men jag tvingade på ett par café ägare var sitt CV och hoppas på det bästa!
Annars så väntar jag på svar från Skattemasarna och hoppas att min plan kommer gå i verket.
Och sen så måste jag ju berätta om gårdagens träning! Jag får börja med att be Rasmus och Emil Wingstedt om ursäkt, det blev inga +25 minuter effektiv tid på intervallerna.
Jag kollade runt lite, och jag gissar att orienteringsklubbens träning en typ av snabbdistans hade kunnat vara jätte bra. Men jag visste inte vem eller vilka som skulle komma, och det hade varit så där att  springa den själv. På ShUOCs torsdagsträningar är det ofta ganska tomt så löparklubben skulle köra intervaller och jag bestämde mig för att jogga dit. Efter som att det snöade och var halt så sprang vi runt en gräsplan, första varvet alla tillsammans och sen så delade vi upp oss i grupper. Varven gick på mellan 2.52 och 2.58 och vi sprang 5 stycken. Sen avslutade vi med 4 20 s långa ruscher och sen en avslutande nerjogg på 40 minuter, ett bra sätt att spendera en torsdagskväll!
 
Puss&Kram

Inlägg 10

Ack så fel man kan ha!
Jag trodde att jag var bra förberedd. Jag skrev CV, sökte jobb och ordnade med bostad innan jag kom hit. Och efter som att jag redan varit här en gång tidigare så trodde jag att jag visste hur allt fungerade, men ack så fel man kan ha!
Dom har inga person-nummer i Storbritannien, något som ställer till det rejält! Så för att bevisa att jag är jag så måste jag fixa en kod, en kod som bara går att ordna om jag kan bevisa min adress, som bara går att bevisa om jag har en kod. Förstår ni problemet? Och innan jag kan bevisa något så kan jag verken öppna bankkonto eller arbeta här... Så efter två dagar av total förvirring och mailande + telefonsamtal så har jag nu kanske kommit fram till en lösning. Tydligen så ska dom kanske kanske kunna hjälpa mig på skattekontoret.
Annars så har jag sökt ett par fem sex nya jobb på nätet, igår var jag i kontakt med en kvinna som verkar väldigt intresserad, men vi kan inte träffas innan jag har fått ordning på alla papper och det kan i värsta fall ta någon månad. Men än så länge håller jag mig sysselsatt, jag besökte tre rekruteringsfirmor vid lunch tid och lämnade ut ett CV hos en butik som sökte anställda. Jag var också på ett gym och kollade läget och dom sa att dom kanske, eventuellt inom en snar framtid kommer att lägga ut något på nätet. Nu så ska jag ta tag i mitt liv och läsa på om hur det där med skatte kontoret fungerar, jag ska kolla ordentligt vart den stora postterminalen ligger (kontoret bad mig att återkomma på måndag) och jag ska söka efter rekruteringsfirmor på nätet. Och sen så ska jag springa backintervaller, eller snabb-distans, KALAS!
 
Puss&Kram
 Alex och Rachels fett coola bil! Ingången närmast bilen är deras, och fönstret ovanför den blå sopunnan lika så!

Inlägg 9

Manpower! Det är min destination denna eftermiddag. Jag har skickat, jag vet inte, 20+ jobb-ansökningar dom senaste två dagarna, lämnat ut 15+ CVn och idag så tänkte jag testa ett tredje alternativ.
Men först långpass med Anwen och Laura! (: Så det får bli tidig luch om en timma och sen löparskorna på!

Hur det gick med min comback på löparbana?! Tjaa.. det var en gräsig upplevelse så att säga. kvart över 5 hoppade jag på spårvagnen nere vid Tesco och en halvtimma senare var den framme vid Don Valley Stadium. Jag räckte trevligt fram 2£ til kvinnan i kassan och hon tittade på mig som ett frågetecken. Tydligen så kostade det 4,50, för att ens få använda banan. Konstigt att betala för att springa. Men å andra sidan så betalar man ju hela tiden för  att vara innomhus på gym och dyl. så det är ju egentligen inte så underligt.

I vilket fall, väl inne på arenan så var banorna allt för hala för att kunna användas för intervallträning så istället sprang vi varv efter varv runt den lilla gräsplanen i mittet. Lite trångt blev det i kurvorna då Rugbylaget hade träning samtidigt, och då vill man gärna hålla sig så långt ut på kanten som möjligt!

En bra träning, 4x5 minuter med två minuters vila. Men det här med att jogga i vilan, det är tydligen ingenting man sysslar med som löpare, jag var den enda som envisades med att stå och studsa upp och ner som en jerkaperka. Alla var i alla fall jätte mysiga och jag kommer, om det funkar med jobb osv, försöka fortsätta att köra deras intervaller, och nu så får jag ju se fram emot comeback en andra gång!

Efter att ha fått skjuts hem av löparklubbens tränare så kastade jag mig in i duschen för att hänga med Rachel ner till Puben. Det blev inga öl för min del, jag var allt för trött efter träningen för att våga prova på det, men istället hamburgare! Rimmar inget vidare med vegan-kost kanske ni tänker, och nej, det är rätt. Men det var nog en av mitt livs bästa burgare, det ni. Så om ni har vägarna förbi The Red Deer så kan jag starkt rekomendera en matbit!

Sen det här med Quizet, jag kunde en fråga: I vilket land stal en städare ett tåg och körde rakt in i en byggnad? Ohyeah, just det! Men jag bidrog mer vad det gällde skapandet! Den vackra snögubben är till stor del min och rachels förtjänst, och visst är den fin! Jag säger bara 8 av 8 poäng!

Dom andra bilderna är ifrån Devils Bridge och The resavoar när jag och walesaren var på utflykt i förra veckan!


 
Puss&Kram

Inlägg 8

Indisk linssoppa, hembakat knäckebröd och sallad med korn blev dagens lunch! Ni får ursäkta, men vad jag käkar kommer högst troligt bli ett återkommande tema, dagens recept lika så. För jag tycker att detta är GRYMT!
Annars så är dagens outfit nästan ett mer passande tema dagen till ära. Långkalsonger-byxor-tofflor-t-shirt-fleace-stickad kofta och halsduk. Det snöar igen, och jaa, förlåt om jag verkar gnällig och så, men det är sjukt jävla kallt! I det här hushållet så får man sätta på värmen när man känner för det, men jag har ingen aning om hur jag ska bära mig åt. Eller jo, jag har en misstanke om vilken knapp det är, men inte ens jag tycker det är en bra idé att springa runt och trycka på knappar hur som helst. Alltså sitter jag här och lider, men det är okej, jag är ju i alla fall påbylsad!
Annars så är det skönt att veta att allt är som vanligt här. Igår så sprang jag som en galning för att hinna i tid till cirkelträningen, och när jag kom fram så var jag prick i tid. Jag och två till. Så vi stod där och väntade en kvart innan någon annan dök upp och passet började. Men det var det värt, kanske inte världens bästa styrkepass i ärlighetens namn. Mer fokus på träning och mindre på att avverka det senaste halvåret eller så med Laura hade kanske bidragit till lite bättre effektivitet, men det var jätte roligt!

Ikväll så gäller intervaller, på bana! Jag har sprungit någon gång per halvår (eller år) på bana sedan jag slutade med friidrott för 8-10 år sen, så det här kommer bli spännande! ShUOC kör också intervaller på tisdagar, runt Endcliff-park. Så om inte banintervallerna faller mig i smaken så kan jag ju alltid gå tillbaka och börja träna med dom igen, men jag tänkte att det kan vara värt att prova!
Annars så ska jag häng tvätt, gå en promenad och maila iväg nåra fler CVn innan träningen börjar, och ikväll så blir det Pub-quiz, om jag inte är allt för trött efter intervallerna vill säga!

Och här är resultat och karta från i helgen. Short Brown.
http://www.southyorkshireorienteers.org.uk/event/2013-01-13-big-moor/splits.htm

http://www.syo.routegadget.co.uk/cgi-bin/reitti.cgi?act=map&id=65&kieli=

Inlägg 7

Snöstorm! Eller nästan. Igår kväll så började små flingor falla och imorse vid kvart i åtta tiden då jag drog ut på min lilla morgonjogg så var hela stan täckt av ett tunnt, tunnt gnistrande täcke, hur fint som helst! Bilisterna tyckte nog inte riktigt som jag, nästan ingen har vinterdäck här så köerna ringlade långa dom första och sista tio minuterna av passet då någon stackare stod på toppen av en backe och slirade.
Så efter frukost och dusch packade jag ner mina CVn i väskan och tog mig ut på jobbjakt. Men vädret hade under den timma jag varit hemma slagit om totalt, nu vräkte snön ner och i stället för noll grader så visade termometern ett par plus, så allt som landade på marken smälte med detsamma. Men mina papper låg ju nerpackade i väskan, skönt!
...eller inte...
För varje gång jag lämnade fram ett CV, även om det var torrt och fint när jag började sträcka fram det så droppade vatten från mina kläder och mitt hår ner över papperna och otroligt proffsiga plumpar syntes mitt på det som var tänkt som min biljett till ett nytt jobb. Så småning om blev vädret lite bättre, fortfarande blötsnö, men mindre, och jag utvecklade en teknik som gick ut på att nypa med fingertopparna i pappret och böja resten av kroppen bakåt, troligen så trodde dom väll att det var en banan som stod där och sökte jobb.
Det var inga som sa sig behöva personal, men jag har i alla fall kommit en bit på väg. Så om ni ser en ruffsig snöman som viftar med papper åt er, bli inte rädda, det är bara jag!
 
I vilket fall, när jag kom hem så tänkte jag att "slänga ihop en Thrive diet soppa kan ju vara en bra idé" men som tur var lästa jag NOGA igenom ingridenserna innan jag började och insåg att jag inte hade en aning om vad hälften av dom var för något. Så istället letade jag upp ett recept med färre ingredienser, bananpankakor!
 
Jag vet inte om Carina läser min blogg, om inte så får ni som gör det (läs mamma) vidare befodra detta till henne, för hon är den enda av mina vänner som jag tror skulle kunna uppskatta en sådan här måltid, här kommer det:
 
1 cup bovetemjöl
1/4 cup malda linfrön
1/4 cup hampa mjöl (nej, man blir inte hög, eller åtminstonde inte än)
2 tsk bakpulver
1/2 tsk muskot
1 tsk kanel
1 banan
2 cups vatten
1/2 cup korn eller kokt bovete
 
Så alla torra ingridenser mixas i en skål medans bananen körs i matberedare tillsammans med vattnet. Sen så tillsätter man sakta dom torra ingrediensera och mixar allt till en smet. Slutligen rör man ner kornen.
Sen så steker man pannkakorna i kokosfett (eller annat fett) ca.5 min/sida så dom blir ganska tjocka.
Smaklig måltid!
 
Nu ska jag sätta Garminen på laddning, om en halvtimma så drar jag till ShUOCs cirkelträning, exciiiiiiiited!
 
Puss&Kram
 

Inlägg 6

Ser ni? å-ä-ö?! Min EGNA dator = Back in Sheffield!
Och det känns underbaaart! Varmvattnet fungerar, det bor inga spindlar i ugnen och jag tillbringar inte all min tid med kläder på under täcket med en stor tekopp. Det har i och för sig sina nackdelar också, såklart. Ingen frukost på sängen och ingen walesare som behövdes sparkas upp.
Men istället så har jag Alex och Rachel att jävlas med. Nej, jag jävlas inte så mycket, faktiskt.
Igår blev jag upphämtad på stationen och jag, plus mina enorma väskor packades in i Rothmans bil. Jag var helt slut efter 5 timmar på tåget och Big bang teori har aldrig varit så uppskattat.
Idag så tog vi fört sovmorgon innan jag och Rachel gav oss ut på en lugn 35 minuters löprunda och jag kände mig faktiskt helt okej, så imorgon blir det en orienterings tävling! Och jag har fått en antibiotika kur, för 22 spänn, försök slå det ni! Jag var minst sagt häpen när killen i kassan sa att han ville ha 2 £ för medicinen, yeah!
Men efter som att jag bara har en liten urinvägsinfektion så ska jag bara medicinera mig i tre dar och det är helt ok att fortsätta träna! :D 
Efter den otroligt utmanade löparrundan och efter lite lunch så åkte vi in till stan där jag shoppade brittiskt SIM-kort, Rachel shoppade baddräkt och klänning och Alex shoppade kaffe på Starbucks för att slippa följa med och leta kläder.
Tydligen så går dom på diet i det här huset. Thrive diet. Man kan säga att det är en vegan diet som går ut på att man ska äta en massa böner, linser, grönsaker och grejor. Men jag har riktig mjölk och dom äter kött också, bara inte så ofta och jag tycker att det är suveränt! Jag gillar att prova på nya grejor, och efter som att dom inte är helt bundna efter dieten och inte kör 100% vegan, och efter som att båda två också tränar så verkar det vara en kul grej att prova på. Att det dessutom inkluderade den största lunch jag ätit så här långt sedan jag kom hit, soppa, bröd,och sallad (jag kommer nog aldrig att vänja mig vid 2 mackor till lunch) så är jag super nöjd. Dagens middag bestod av ris (den bruna sorten), tahinisås, svamp-bönor-lök, frön och kikärtor. Det var grymt gott!
Så tillsammans med min och Waelsarens nyårs-utmaning (inte löfte, utmaning) att bara äta godis eller choklad en gång i veckan och kaka en gång så kan detta nog bli det nyttigaste jag varit, någonsin.
Och nu spelas Linnea Henriksson i rummet brevid, jag gillar att vara här!
 
Puss&Kram
 

Inlagg 5

Nej, inget svenskt tangentbord i dag heller, det kommer till helgen!
Saa, sista dagen i Aber. Vaskorna ar nastan packade (traningskladerna till dagens jogg och lite annat smatt och gott som jag spridit runt omkring mig gar fortfarande att hitta, men annars sa!) och biljett och railway card ligger i planboken. Men jag aker inte forran 15.30, sa an har jag lite tid har (att skriva blogg inlagga och fica naglarna pa kanske?!). 
Det blev ingen traning igar, jag misstanker att jag kan ha en urinvagsinfektion och tanker att det kanske darfor kan vara smart att ta det lite lugnt. Sa istallet akte jag och Walesaren pa utflykt, Devils bridge. 
Sa en luchpromenad bland vattenfall innan vi korde vidare till vattenreservoaren utanfor Aber. Helt vindstilla och vattnet som en spegel, sa fint! Jag ska forsoka lagga upp bilder sa fort jag kommer till Sheffield!
Vi borde fa pris for att lyckas sa bar vad det gallde vadret. Inte en droppe regn innan vi parkerade utanfor mataffaren for att handla lite lunch, da borjade det regna och sen slutade det inte forran mitt i natten, men vad gjorde det?!
Vi ses i Sheffield!
 
Puss&Kram
Amanda
Aberystwyrth slott 2013-01-09

Inlagg 4

Jo, jag vet. Jag ar aldrig bra pa att ha med min kamera, nagonstans. Och jag ar ledsen for det, jag ska forsoka skarpa mig, jag ska. Men ibland, ganska ofta sa hittar jag vyerna som jag egentligen hade velat fanga pa bild nar jag, aven om jag varit en sadan som ALLTID hade med mig kameran hogst troligt inte haft den dar, nar jag tranar! Idag var det en sadan dag, och bilden i inlagget kanske inte ar min, men det var precis sa har det sag ut i formiddags da jag sprang  backintervaller upp for constitution-hill. Sa sjukt underbart! 
 
 
Solsken! Joo, ja, faktiskt, helt sant! Forsta dagen sedan jag kom hit sa stralade solen ner pa mig. Okej,inte riktigt sant, det var riktigt fint vader pa nyarsdagen ocksa, men da for jag och waelsaren fran Nottingham till Swansea och agnade eftermiddagen at slaktkalas, sa dom stralarna fick vi bara njuta av genom bilrutan.
Gardinerna till sovrummet ar alltid fordragna (det blir varmare sa) sa gissa om min forvaning nar jag klockan sju i morse gick ut i koket for att fixa frukost och solen sken ner pa mig, underbart!
 
Sa jag korde ett pass jag tidigare kort i Sheffield med Brittiska landslagets talanggrupp. 
3 x
3 min
90 sek
90 sek
45 sek
45 sek
Uppfor!

Ett riktigt bra pass, och jag var bra trott efterat. Sa sa har lang har min UK-traning hallt ungefar den standard som jag hoppats:
Resedag
Vilodag (Nyarsafton)
Resedag
Langpass, 1 h 50 min
Intervaller, 5x5 min + kort stafett ca 4x40 s, ca 80-90 min toalt
Ol-Langpass, 2 h
Backintervaller, 6x4 min (1 km->550 m uppfor, vila 100 m flackt, 250 m nerfor, vila 100 m flackt) 70 min
Latt lopning, 50 min
Langpass, 2 h 15 min
Morgonjogg (inkl lopskolnig) 40 min - Cirkeltraning (inkl lopning) 1 h  5 min
Backintervaller, 1 h 30 min
 
Jag vet att jamfort med forra vintern sa ar inte detta nagon enorm traningsmangd, och langpassen ar kanske lite manga i forhallande till annan traning. Men jag har inte samma mal, inga masterskap som jag har tankt att kvalificera mig till, ingen ranking som maste forbattras. Jag insag nar jag var har sist att det inte gar att ha for hoga mal vad det galler orientering om orienteringstraning ar nagot som forekommer mer oftan an sallan och aldrig speciellt kontinuerligt.
Sa nu springer jag for att det ar skont, for att jag behover det. Men ocksa for att jag ar i bra form och inte vill tappa det, for att jag hur som helst har tankt att springa orientering nar jag kommer tillbaka till Sverige och for att  kunna hjalpa till att forbattra klubbens 10-mila resultat! Jag kor tuffa intervallpass (som den aldre waelsiska gentleman sa idag nar jag passerade honom for tredje gangen upp for backen, "thats a way to punish your self") for att, aven om orienteringstavlingarna blir fa sa vill ska jag kunna prestera nar dom kommer och kanske att det kommer att bli nagon lopartavling innan sommaren? Jag tranar vidare for att, aven om jag inte har nagra hogt satta ambitioner till nasta ar sa kanske det kommer ar da jag har det, och att starta fran noll da kommer att bli langt mycket jobbigare an att bygga vidare ifran dar jag ar nu.
 
I morgon sa kanske jag waelsaren ska aka och springa orientering, vi har inte bestamt oss an, men tydligen sa var hans lektioner installda, hoppashoppas! Annars sa blir det nog ett fett bra distanspass runt Aber, jag lovar att springa vidare i vilket fall!
 
Puss&Kram
 

Inlagg 3

Detta med tata blogginlagg verkar ha blivit en vana, jag kan inte lova att det kommer att fortsatta pa detta viset, men jag ska gora mitt basta!
Gardagens langpass var tjaaa.. jag kan ju saga att jag nastan grat av lattnad da jag tillslut kunde se taket pa fritidscentret dar vi parkerat. Att det da aterstod en 4 minutersklattring gjorde mindre.
Bergen fanns dar liksom dom underbara vyerna, men all gnutta energi var forsvunnen da jag landade brevid bilen efter 2 timmar och 15 minuters lopning. Sa istallet for att aka hem och handla och slanga ihop en liten lunch sa blev det kaffe och macka inne i fritidscentret, och det kunde inte ha suttit battre!
Dagens morgonjogg blev en kort sadan, med lopskolningen iraknad 40 minuter, men halv sex sa har jag overtalat Walesaren att vi maste ga pa cirkeltraning, Sa nu ska muskler pumpas! Eller typ..
Forst sa ska vi kaka UNDERBAR laxpasta som jag svett-handlade till innan idag. Joo, jaaa, man far diverse konstiga blickar nar man kommer in i affaren kladd i traningsklader, men da det i dag bara var en jogg pa schemat sa rann i alla fall inte svetten ner pa golvet, och da ar det OKEJ!
 
Puss&Kram

Inlagg 2

Roadtripen har tagit sin borjan, wiiiiih! Efter nastan en vecka i Swansea da jag (och Matt) inte direkt fortagit oss utan fyllt vara dagar med lite traning, mycket somn, endel shopping, svar raknade besok hos den lokala cykelshopen och far-och morforalder hang sa ar jag nu ganska glad att vara pa resande fot igen.
Ett langpass vantar runt hornet, tydligen sa ska vi ta oss upp for nagra berg, HARLIGT! Att vi dessutom undgick att tillbringa natten under en bilmatta och en gammal utsliten filt gor ju knappast saken varre! For nar vi kom hit igar, lika pittoreskt och sjukt kallt som jag kom ihag det (Britterna gillar att ha samma temperatur inne som ute, nagot som medfor att ytterskor och jacka aldrig aker av...) fattades det kuddar och tacken i sovrummet. Alla dorrar till huset var lasta och familjen som bor dar var bortresta och kande inte alls for att svara i telefon. Sa vad gor man da? Jo man sticker ut pa en liten latt joggingrunda (langpass - intervaller - ol-langpass - intervaller fick mig att lova dyrt och heligt att det bara skulle bli ett latt pass) och 50 minuter senare sa vara alla problem losta! Ett SMS med bade namn, adress och nummer till kvinnan som kunde hjalpa oss fanns i Matts telefon och medan han loste diverse problem sa fixade jag mat och lyckligare an pa hela dagen avslutade vi kvallen pa en av Abers 60(!) pubbar med Matts kompisar. Men nu maste jag dra, disk vantar innan joggingskorna ska snoras pa.
 
Puss&Kram

Inlagg 1

Saaaaa... (med en punkt over, ja, jag tror ni fattar) tillbaka i landet dar solen adrig skiner och dar mackor verkar vara synonymt med foda. Men vad gor det nar en promenad ut till brevladan ar det samma som ett lattare backpass och vyerna ar helt sjuuuuukt underbara. Inte for att jag har sett nagot an, forstod att vi maste ha passerat toppen pa berget under onsdagens langpass da det borjade ga utfor igen, men regnet och dimman gjorde det omojligt att riktigt veta.
Annars sa maste jag saga att Nottingham ar en av mina topp tre brittiska stader vad det galler sinnessjukt mysig stadskarna, och att det aldrig forr varit sa enkelt att imponera, jag behovde bara informera om att jag harstammar fran ett kallare och nordligare klimat!
 
Det finns ju en forsta gang for allt sager dom och kanske behover man aka till Wales for att bli nersprungen av en galen hund under ett intervallpass. Men alla ben holl och blamarkena pa smalbenen far mig bara att se mer hardcore ut. 
Nu ska jag forsoka skaka liv i varldens trottaste Walesare.
 
Puss&Kram

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.